Керівник агентурної групи ФСБ на Запоріжжі отримав довічне ув’язнення

Керівник агентурної групи ФСБ у в'язниці
Керівник агентурної групи ФСБ у в'язниці

Резидент, який очолював агентурну групу російської ФСБ у Запорізькій області, був засуджений до довічного ув'язнення, його спільник отримав 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України (СБУ).

Ці особи планували здійснити серію терористичних атак на командування Збройних сил України та спецпризначенців СБУ на півдні країни весною 2023 року.

Російські агенти вивчали місця тимчасового базування і маршрути переміщення українських військових у Запорізькій області. Вони передавали зібрану інформацію до ФСБ через месенджер у вигляді позначок на гугл-картах з детальними описами і фотографіями військових об'єктів. Планувалося завдати точних ударів по цим координатах з використанням ракетного озброєння.

Також ФСБ готувала план фізичної ліквідації українських військовослужбовців шляхом встановлення вибухових пристроїв у районах зосередження Сил оборони.

Агенти отримували гроші від російських кураторів, які перераховували на банківські реквізити резидента групи.

Контррозвідники СБУ завчасно викрили агентів, поетапно задокументували їхні злочини і затримали під час спецоперації в Запоріжжі на початку травня 2023 року

Нагадаємо, СБУ раніше затримала агента РФ в Харкові, якого дистанційно завербувала російська воєнна розвідка.

Також СБУ затримала агента ФСБ, який шпигував за колонами Збройних сил України у Вінницькій та Черкаській областях.

Раніше у Запоріжжі СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ, яким виявився демобілізований строковик ЗСУ.

Читайте також