Кількість вбитих у Бучі досі не остаточна – Нацполіція

Знайдено 422 тіла у Бучі після деокупації

Після деокупації у Бучі на Київщині було знайдено 422 тіла вбитих громадян, повідомив заступник голови Національної поліції України Андрій Нєбитов. Усього в Бучанському районі було виявлено 1190 тіл, проте загальна кількість загиблих ще не підтверджена остаточно.

Більше тисячі цивільних людей, яких вбили російські окупанти, померли насильницькою смертю - були застрелені або померли від мінно-вибухових травм, зазначив Нєбитов.

Заступник голови Національної поліції розповів, що в Бучі були дві катівні росіян - у таборі "Променистий", де людей катували в підвалі та стріляли в потилицю, і на перехресті вулиці Вокзальної, де масово стратили українців.

116 тисяч кримінальних проваджень за воєнними злочинами РФ

Згідно з даними Національної поліції, було розпочато понад 116 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів РФ в Україні. З них 23 тисячі були вчинені на Київщині.

Наразі 514 мешканців Київської області вважають зниклими безвісти, а 180 тіл наших громадян залишаються невпізнаними, повідомив Нєбитов.

9 тисяч воєнних злочинів за 33 дні окупації Бучі

Російська армія окупувала Бучу 27 лютого 2022 року. За 33 дні окупації військові РФ скоїли понад 9 тисяч воєнних злочинів у Бучанському районі. Місто було звільнено Збройними силами України 31 березня. Після визволення почулися перші заяви світових лідерів про геноцидний характер російських воєнних злочинів в Україні.

В другу річницю звільнення Київщини від російських окупантів президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять українців, яких вбили загарбники під час окупації Бучанської громади.

Читайте також:

  • Останній знімок перед смертю: історія жертв російських звірств у Бучі, що вражає
  • Річниця звільнення Бучі: як місто пережило окупацію (фото, відео)
  • Стратили українського священника. Нові фотодокази воєнних злочинів росіян у Бучі