Китай поновлює військову активність біля Тайваню

Уряд Тайваню повідомив про відновлення активності китайських військ біля острова. Цю інформацію передає агентство Reuters.

За даними повідомлення, дев'ять літаків та кілька кораблів з Китаю перетнули середину протоки, що виступає умовним кордоном.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що рано неділі було виявлено дев'ять китайських літаків, які перекрочили середню лінію Тайванської протоки. Серед цих літаків були винищувачі Су-30 і J-10, а також літаки раннього попередження та радіоелектронної боротьби.

Китайські військові кораблі супроводжували ці літаки і здійснювали спільне патрулювання бойової готовності. У відповідь, Тайвань відправив свої сили для моніторингу ситуації.

Міністерство оборони Китаю не відповіло на запити щодо коментарів щодо цієї ситуації.

Відзначається, що Тайвань за останні чотири роки наголошував на регулярному військовому патрулюванні та навчанні Китаю біля острова.

Нагадаємо, у вересні Міністерство оборони Тайваню повідомило про виявлення 28 літаків Китайських Військово-повітряних сил у своїй зоні протиповітряної оборони.

Як відомо, Китай попередив США, що вони перетнули "червону лінію" після оголошення президентом Джо Байденом збільшення військової допомоги Тайваню із фонду, що зазвичай використовується для суверенних держав.