Клієнт ПриватБанку хотів заробити, а отримав блокування рахунку через одну дрібницю

ПриватБанк розриває договори з клієнтами без пояснень

Багато клієнтів ПриватБанку скаржаться на те, що банк без пояснень розриває з ними договори обслуговування і блокує всі їхні кошти на рахунках. Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на відгуки на порталі Мінфін.

"Не повідомляючи жодних причин для блокування просто заблокували карту… У відділенні відмахнулися руками сказали, що причини блокування повідомляти мені не будуть. Все це сталося після контакту з криптовалютою, але й цього ніхто не пояснив", - написав клієнт.

Клієнт також скаржиться на обслуговування в банку, він вважає його жахливим, оскільки ПриватБанк не повідомляє клієнтів про блокування їхніх коштів ні поштою, ні телефоном, ні в додатку Приват24.

"ні в що не ставить" клієнтів: їх ні електронною поштою, ні телефоном, ні в додатку Приват24 не повідомляють про те, що будуть заблоковані всі особисті кошти.

У відповідь на це, представник ПриватБанку зазначив, що банк діє в межах законодавства та нормативно-правових актів НБУ, що регулюють відносини у сфері банківської діяльності.

Банк також зазначив, що всі процедури проводяться відповідно до внутрішніх процедур і відповідають вимогам безпеки та правил фінансового моніторингу в Україні.

ПриватБанк пояснив, що вони зобов'язані бути суб'єктами первинного фінансового моніторингу, тому блокують рахунки, щоб запобігти легалізації доходів, фінансуванню тероризму та поширенню зброї масової поразки.

Банк також повідомив, що клієнти, з якими були розірвані договори, мають можливість перевести свої кошти на рахунки іншого банку.

Як перевести кошти з ПриватБанку в інший банк?

Для цього клієнту необхідно звернутися до будь-якого відділення ПриватБанку і мати при собі:

  • реквізити рахунку, відкритого в іншому банку на ваше ім'я;
  • документи, що підтверджують повноваження розпоряджатися рахунками;
  • документи, що засвідчують особу;
  • документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та містить реєстраційний номер облікової картки платника податків України;
  • заява про перерахування залишків коштів.

Раніше ПриватБанк також звернувся до власників платіжних карток із важливими заявами.