Князєва залишили під вартою до 8 вересня

Суд першої інстанції залишив ексголову Верховного суду Всеволода Князєва під вартою до 8 вересня з альтернативою застави у 75 млн грн.

Адвокат Князєва Іван Староста подав апеляцію на це рішення та просив суд про будь-який інший запобіжний захід, який не пов'язаний з триманням під вартою. Також захист колишнього голови ВС України просив про зменшення розміру застави. Про це повідомляє "Суспільне".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Прокурор не підтримав таку апеляцію, адже вважає, що тримання під вартою Князєва та рівень застави достатній, аби попередити можливі ризики. Зокрема, це стосується пошкодження доказів, тиск на експертів, свідків та переховування обвинуваченого.

Проте, під час виступу на судовому засіданні Всеволод Князєв запевнив, що доводи прокурора "перебільшені". Зокрема, суму застави він вважає не "підйомною", адже таких грошей ексголова Верховного суду не має.

"Це моральні та фізичні тортури, щоб добитися від мене необхідних показань про гіпотетичні корупційні схеми у вищих ешелонах влади", сказав Всеволод Князєв.

15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду. Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили $2,7 млн.

Також голові Верховного суду Князєву та його спільникові адвокату повідомили про підозру у справі щодо отримання хабаря.

Пленум Верховного суду висловив недовіру Князєву, його достроково позбавили статусу голови суду. 18 травня Князєва арештували.