Командувачем військ ОК «Південь» призначено бригадного генерала Шаповалова

Командувачем військ оперативного командування "Південь" став бригадний генерал Геннадій Шаповалов

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк представив особовому складу оперативного командування "Південь" новопризначеного командира.

Геннадій Шаповалов народився у 1978 році у Кіровоградській області. У 2000 році закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті, а у 2012 – Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Пройшовши всі сходинки військової кар'єри, від командира танкового взводу до командира окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, Геннадій Шаповалов отримав звання бригадного генерала в березні 2022 року.

Він також має за плечима освіту в Національному університеті "Острозька академія" за спеціальністю "Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії". Крім того, він закінчив Військовий коледж Армії США.

Командувачем оперативного командування "Південь" Геннадій Шаповалов заявив: "Завдання, що стоять перед нами, вимагають залучення сил, досвіду, креативу і наснаги, але я впевнений у нашій здатності до плідної праці та у досягненні поставлених цілей. Спільною працею злагодженої команди ми зможемо досягти великих результатів!"

Командувач Олександр Павлюк висловив подяку генерал-майору Андрію Ковальчуку і привітав Андрія Трохимовича з призначенням на нову посаду.

Також відомо, що бригадного генерала Володимира Шведюка призначено командувачем військ оперативного командування "Захід".

Ротація топ-командуючих у силах оборони України вже відбулася, нові керівники вже призначені.