Компанія Ілона Маска вживила нейрочип у мозок ще одній людині

Фото капелюх Ілона Маска з нейрочипом
Фото капелюх Ілона Маска з нейрочипом

Компанія Neuralink імплантувала другому пацієнту свій пристрій, який допомагає паралізованим людям користуватися цифровими пристроями за допомогою думок.

Голова Neuralink, Ілон Маск, повідомив про імплантацію другим пацієнтом пристрою, який дозволяє паралізованим людям керувати цифровими пристроями за допомогою своїх думок. Ця технологія ще знаходиться на етапі тестування і спрямована на допомогу травмованим спинним мозком особам. Першому пацієнту вже вдалося грати в ігри, переглядати сторінки в Інтернеті, писати в соціальних мережах і переміщувати курсор за допомогою своєї думки на ноутбуці.

Щодо другого пацієнта Маск не надав багато подробиць, але зазначив, що він також має схожу травму спинного мозку на першого пацієнта. Для імплантації в мозок другого пацієнта використовувалось 400 електродів, хоча в описі на вебсайті компанії зазначено, що їхній пристрій має 1024 електроди. Маск оголосив про успіх цієї процедури та підкреслив, що імплант працює дуже добре.

У рамках клінічних випробувань Neuralink планує провести операцію ще восьми пацієнтам цього року. Ініціатива викликає оптимізм у результатів експерименту з цими імплантами.

Нагадаємо, що в січні цього року Neuralink вже успішно імплантувала першому пацієнту пристрій у мозок. У травні інформувалося, що Маск та його команда почали приймати заявки на участь другого пацієнта у клінічних випробуваннях з імплантації мозкового імпланту, який дає змогу керувати комп'ютером і телефоном лише за допомогою своїх думок.

Подається інформація, що перший імплантат у людини вийшов з ладу після видалення декількох ниток для реєстрації нейронної активності.

Нещодавно Neuralink також висловила намір розробити аналогічний продукт для сліпих осіб, щоб вони мали можливість бачити.

Читайте також