Конференція Байдена та Зеленського: головні підсумки

Президенти Володимир Зеленський та Джо Байден провели спільну пресконференцію у Вашингтоні за підсумками закритої зустрічі.

Джо Байден ще раз підтвердив свою підтримку Україні та заявив, що Сполучені Штати стоятимуть на боці України.

Президент США висловив переконання, що підтримка України є необхідною для всього світу. Він наголосив, що у Конгресі є широка підтримка України, тому він готовий до пошуку компромісу щодо фінансування кордону, так як саме це означає роботу демократії.

«Я готовий до цього. Тримати в заручних допомогу Україні це не правильно», - заявив Джозеф Байден.

Він також зазначив, що Росія радіє з цього бою, створюваного республіканцями проти допомоги Україні, і це є неправильним.

«Ставлення до тих, хто відвертається від підтримки свободи, буде суворо оцінене історією. Якщо ми не будемо впливати на Путіна, тоді свобода буде під загрозою в усьому світі. Путін продовжить свою агресію, а інші агресори будуть намагатися силовим шляхом отримати все, що зможуть», - підкреслив президент США.

Байден зазначив, що Путін розраховує на нездатність США допомогти Україні. «Ми маємо показати, що він помиляється», - підсумував він.

Американський президент також заявив, що Сполучені Штати прагнуть до перемоги України над Росією.

«Наша мета - допомогти Україні перемогти. Як сказано в статуті ООН, захистити суверенітет», - відповів Джо Байден на запитання журналіста про те, чи хочуть США, щоб Україна захищалася чи перемогла війну.

Крім цього, Байден розповів про переговори щодо фінансування: «Ми ведемо переговори, щоб отримати необхідне нам фінансування - ми не даємо обіцянок, але сподіваємось, що зможемо його отримати. Я вважаю, що так станеться. Світ спостерігає за тим, що ми робимо, і це буде страшним сигналом для агресора і союзників, якщо ми покладемо зброю в цей вирішальний момент».

Нагадаємо, 12 грудня під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джозефом Байденом.

Як повідомлялося, Сполучені Штати надають Україні допомогу в розмірі 200 мільйонів доларів. Про це заявив президент США Джо Байден на зустрічі з Зеленським у Білому домі, зауваживши, що вже підписав відповідний указ.