Конгрес США розповів, коли хоче схвалити додаткову допомогу Україні

Американські законодавці планують ухвалити додатковий пакет заходів з надання допомоги Україні та Ізраїлю до кінця року. За інформацією NBC News, лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер називає це своїм пріоритетом на період між Днем подяки та Різдвом.

Зокрема, Шумер заявив, що законодавці працюватимуть над проєктами допомоги для України та Ізраїлю, а також імміграційним пакетом, спрямованим на забезпечення безпеки кордонів. Голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккол підтримує фінансування цих країн і часто спілкується з спікером Палати Майклом Джонсоном на цю тему.

За даними NBC News, Маккол отримує дзвінки від лідерів України та Ізраїлю, які хвилюються, що важлива підтримка з боку США може бути не надана. Він має намір забезпечити безперебійне фінансування.

З чотирьох джерел в Сенаті стало відомо, що період між Днем подяки і Різдвом є критичним. Як республіканці, так і демократи висловлюють турботу, що якщо графік затягнеться до Нового року, шанси на ухвалення всіх запланованих заходів, зокрема допомоги Україні, Ізраїлю та Індо-Тихоокеанському регіону, а також посилення безпеки кордонів, значно зменшаться.

Президент США Джо Байден підписав закон про тимчасове фінансування уряду країни, заборонивши включення в нього допомоги для України та Ізраїлю. Раніше з'являлися повідомлення, що нова допомога може бути відкладена до середини грудня, а можливо навіть довше.

Очікується, що палата представників США розгляне запит президента Байдена про фінансову допомогу Україні після Дня Подяки, який припадає на 23 листопада.