Кремль зіштовхнувся з двома проблемами, окупанти готуються до оборони – розвідка

Кремль зіштовхнувся з проблемами окупантів
Кремль зіштовхнувся з проблемами окупантів

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, Росія ймовірно збирається вийти в оборону до кінця літа через проблеми, що виникли під час війни в Україні. Зокрема, російські Збройні Сили зазнають значних втрат у живій силі та техніці, а кількість охочих служити за контрактом в РФ зменшується. Навіть незважаючи на «нові й нові стимули», неоголошена мобілізація в Росії не дає бажаних результатів.

Основною проблемою для РФ, за словами Юсова, є забезпечення окупантів новою зброєю. Росія сконцентрована на модернізації та реставрації давнього радянського озброєння, але у неї є проблеми з виробництвом сучасної техніки через санкції.

Український командувач Олександр Півненко також заявив, що російські війська незабаром не зможуть вести активні штурми на декілька фронтів одночасно та будуть змушені вступити в оборону.

Згідно з його словами, в Україні потрібно знайти слабкі місця противника та обходити його сильні позиції. Він впевнений, що Україна витримає будь-яку ситуацію, але також наголосив на необхідності розвиватися далі.

Читайте також