Криптовалюта - швидкий старт у 2022 році

Попит на інвестування в криптовалюту зростає щороку. Потенціал блокчейн технологій та “ринку електронних валют” безмежний. До основної переваги відноситься можливість швидко заробити на вкладеннях, не обмежуючись покупкою Bitcoin або Ethereum. Також усі транзакції мають високий рівень безпеки та виконуються без участі банку чи платіжного провайдера.

Розглянемо докладніше основні терміни та особливості криптоінвестування у 2022 році, з якими складнощами можна зіткнутися та не втратити всі вкладення. Більше інформації подано на https://wellcrypto.io.

Терміни для новачків Що являє собою криптовалюта? Загалом це цифровий актив, який використовує спеціальну систему шифрування даних. Валютою можна розпоряджатися на свій розсуд - продавати на біржі, обмінювати, відправляти на інші рахунки, виводити на звичайну карту або купувати товари. Коротко кажучи, це альтернатива звичним грошам, але без прямого впливу державних органів.

Другий за популярністю термін – блокчейн. У двох словах – це послідовність безперервних блоків, транзакцій. Кожен наступний запис має зв'язок із попереднім і включає інформацію про скоєні угоди.

Токен випускається на базі криптовалюти, має відношення до певного проекту. Відіграє роль цінних паперів у світі цифрових технологій.

Стейблкоін – цифровий актив (токен) з фіксованою вартістю. Зазвичай для зручності прив'язується до курсу долара. Але є випадки формування ціни вартості унції золота (XAUT).

Цифровий гаманець - розрахунковий рахунок для зберігання, використання, отримання чи відправлення криптовалюти. Можуть бути як апаратними (флеш-накопичувач), так і браузерні або біржові.

Детальна інформація про криптовалюти та блокчейни представлена ​​на порталі https://wellcrypto.io/ru/cryptocurrencies/. Особливості використання криптовалюти Основна мета інвестування - вкладення коштів з метою їхнього подальшого виведення за вигідним курсом. На відміну від торгівлі, прибуток має більш довгостроковий характер і не прив'язаний до частого коливання ціни на криптовалюту. Аспект ставиться на перспективи. Більшість цифрових активів мають ринковий тренд – динаміка зміни ціни залежно від попиту, пропозиції та загальної ситуації. Визначається трендами зростання (як тривалий час було з біткоїном) та спаду, які можуть чергуватись. Прогнози можуть мати циклічну тенденцію (наприклад, курс валюти може змінюватися протягом кожного року в одній, схожій динаміці).

Криптовалютами торгують на біржах. Це своєрідний спеціалізований портал для обміну криптовалют для користувачів. Найбільш безпечними вважаються біржі, які регулюються спеціальними державними інститутами (приклад - https://wellcrypto.io/ru/best-exchange/regulated/). Зауважте, що за виконання транзакцій може братися комісія.

Криптовалюта у 2022 році не просто є трендом, а повноцінним способом для оплати товарів та послуг. Деякі компанії пропонують користувачам не лише “віртуальні гаманці”, а й більш знайомі фізичні картки для виконання платежів цифровими активами. Також при працевлаштуванні за кордоном деякі компанії пропонують оплату заробітної плати криптовалютою за фіксованим курсом.

Але важливо пам'ятати – інвестування завжди є ризикованою сферою. Перед стартом капіталовкладень варто детально вивчити поточну ринкову ситуацію. Найбезпечніше виконувати операції на перевірених порталах з багаторічним досвідом роботи на ринку та не здійснювати непродумані транзакції без знання теорії.