Кулеба обговорив з Боррелем ситуацію в Курській області та співпрацю у сфері озброєнь

Кулеба і Боррель обговорюють ситуацію в Курській області
Кулеба і Боррель обговорюють ситуацію в Курській області

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Верховним представником ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем. Під час розмови обговорювалися два ключові питання: ситуація в Курській області та співпраця між Україною та ЄС у сфері озброєнь.

Кулеба повідомив, що інформував Борреля про деталі операції України в Курській області. Крім того, дипломати зосередилися на кроках щодо розширення співпраці між Україною та ЄС у виробництві та постачанні озброєнь.

Росія повідомила про прорив кордону в Курській області 6 серпня. Через три дні, 9 серпня, проєкт Deep State повідомив про втрату Росією контролю над кількома селами в регіоні, зокрема Свердліковим, Дар'їним і Олешнею. Того ж дня Президент Зеленський відзначив успішне поповнення обмінного фонду полоненими росіянами.

У відповідь на ці події Росія запровадила режим контртерористичної операції в Курській, Брянській та Бєлгородській областях. За даними Центру національного спротиву, російські адміністрації на окупованих територіях України створюють так звані молодіжні загони для відправки до Курської області.

Читайте також