Лід відпаде за кілька хвилин: лайфхак, який допоможе швидко розморозити холодильник

Щоб позбутися проблеми намерзання льоду в морозильній камері, потрібно спочатку розморозити та почистити її. Якщо правильно доглядати за морозилкою, то розморожування потрібно проводити один-два рази на рік, а не кожного місяця, пише ukr.media.

Один із лайфхаків, яким можна швидко розморозити холодильник, - використовувати гарячу воду й соляний розчин. Для цього треба помістити пляшки з гарячою водою всередину морозильної камери. А потім приготувати розчин: у склянці води розмішати дві столові ложки солі. Потім цю суміш перелити до пляшки з пульверизатором і рівномірно обробити нею стінки морозильної камери.

Лід почне відпадати від стінок через кілька хвилин. Його потрібно акуратно зібрати, щоб не пошкодити стінки морозилки. Після розморожування треба позбутися бактерій, для цього можна використати хлоргексидин і обробити ним суху поверхню камери.

Щоб уникнути намерзання льоду в морозильній камері, після розморожування, миття та дезінфекції, можна нанести тонкий шар гліцерину на суху поверхню. Один із швидких способів - зробити це ватним диском, змоченим у гліцерині.

Щоб перевірити герметичність морозильної камери, можна використовувати паперовий лист. Візьміть лист, відкрийте дверцята морозилки, вставте його між дверцятами і закрийте їх. Потім витягніть лист.

Якщо лист легко вислизає з-під закритих дверцят морозилки, то камера не є герметичною. В такому разі треба викликати майстра і усунути цей недолік.

Холодильник може стати епіцентром розмноження бактерій, якщо не дотримуватися чистоти у ньому. Проаналізувавши мазки, взяті з різних частин холодильника, дослідницька група виявила, що найбруднішим місцем є дверцята холодильника.

Для зменшення ризику проникнення бактерій до холодильника, треба чистити його глибоко не рідше трьох разів на рік.

А криптовакухни вже заготовили? Не? Тоді поспішаємо на INKORR