Лідери G7 погодили кредит Україні за рахунок активів РФ. Протести у Вірменії. Головне за ніч

Лідери G7 погодили кредит Україні за рахунок активів РФ. Протести у Вірменії. Головне за ніч

На саміті G7 прем'єр-міністр Великої Британії оголосить про виділення Україні нового пакету допомоги у розмірі до 309 млн доларів. Ця допомога буде спрямована на підтримку гуманітарних та енергетичних потреб України, а також її економічного відновлення. Пріоритетом для прем'єр-міністра буде знаходження способу використання російських активів для допомоги Україні.

Пентагон зосередить увагу на підвищенні протиповітряної оборони України

Глава Пентагону та голова Об'єднаного комітету начальників штабів США зустрінуться в Брюсселі для обговорення питання про підвищення можливостей України у протиповітряній обороні. Ця тема стане основною на зустрічі у форматі "Рамштайн".

У Вірменії пройшли протести проти уряду Пашиняна

У Вірменії відбулися протести проти уряду із прем'єр-міністром Пашиняном на чолі. У результаті сутичок постраждали 55 людей і було затримано 90 протестувальників. Протестувальники вимагають відставки Пашиняна та його уряду.

Укроборонпром укладе угоду з американською компанією Amentum Services

Українська оборонна промисловість підписала Меморандум про наміри співпраці з американською компанією Amentum Services. Це спільне підприємство буде займатися глобальним проєктуванням і управлінням проєктами.

Лідери G7 погодили кредит для України

Лідери країн G7 домовилися про кредит у розмірі 50 млрд доларів для України, використовуючи заморожені російські активи.

Politico визначило головного кандидата на посаду головного дипломата ЄС

Прем'єр-міністрка Естонії Кая Каллас може очолити службу зовнішньої політики та безпеки в Єврокомісії. Ця інформація стала відома з джерел в європейській дипломатії.

Читайте також: