Лікарні на тимчасово окупованих територіях переповнені пораненими військовими РФ

Лікарні на тимчасово окупованих територіях переповнені пораненими військовими РФ

Окупанти, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України, змушені вивозити своїх поранених до прикордонних областей Росії. Про це повідомило Центр національного спротиву (ЦНС).

Згідно з повідомленням, місцеві лікарні не здатні надати необхідну медичну допомогу через великий потік поранених пацієнтів та відсутність місць, лікарів і медичного персоналу. Багато українських лікарів відмовилися співпрацювати з окупаційною владою та російськими військовими.

«Українські лікарі у більшості просто відмовилися співпрацювати з окупаційною владою та російськими військовими», - зазначено в повідомленні.

Такі обставини змушують окупантів вивозити своїх поранених до РФ навіть для надання першої медичної допомоги. Наприклад, білгородська цивільна лікарня переповнена пораненими військовими з України, що створює обурення серед місцевого населення.

«Таку практику росіяни вже здійснюють на тимчасово окупованих районах Луганщини. Проте через зростання втрат серед особового складу потребується розширення мережі військових шпиталів в окупованих районах Запоріжжя», - зазначає Центр національного спротиву.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), окупанти сконцентровані на території Росії в трьох напрямках. Незважаючи на обмежену чисельність, ця кількість військових може змусити Україну розтягнути свої війська вздовж державного кордону у разі початку наступальних дій. За даними експертів, росіяни сконцентрувались у районі Грайворон-Борисівка-Пролетарський на заході Білгородської області.

Пов'язані новини:

  • Польща закриється від Росії «Східним щитом»: подробиці нового плану Варшави
  • Продовження роботи з Росією: США пригрозили вдарити санкціями по банках Європи

Читайте також: