Лубінець назвав головного посередника у поверненні українських полонених

Дмитро Лубінець, головний посередник у поверненні полонених
Дмитро Лубінець, головний посередник у поверненні полонених

Україна отримала допомогу в поверненні своїх громадян з російського полону від Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Про це заявив Дмитро Лубінець, уповноважений Верховної Ради з прав людини, під час телемарафону. Він також зазначив, що ОАЕ були ефективним посередником у звільненні українців.

Україна також обговорює з ОАЕ направлення гуманітарного конвою для надання допомоги українським військовополоненим. Проте поки що угода з Росією не досягнута. Лубінець додав, що є й інші країни, які допомагають в уціліному поверненні українських військових.

Також він повідомив, що Україна отримує інформацію про полонених від РФ. Під час останнього обміну полоненими між Україною та Росією, українські представники подякували російській стороні за спільну роботу.

Україна вже повернула 95 громадян з російського полону. Раніше, за посередництва ОАЕ, Україна звільнила 230 військовослужбовців та цивільних з полону.

Нагадаємо, що понад 14 тисяч українських громадян перебувають в полоні російських загарбників. Лубінець зазначив, що повернення цивільних є найскладнішою задачею.

Читайте також