Лубинець прокоментував побиття чоловіка працівниками ТЦК у Харкові

Побиття чоловіка працівниками ТЦК
Побиття чоловіка працівниками ТЦК

У Харкові можливо побиття чоловіка працівниками ТЦК та СП - повідомив омбудсман

У Харкові зафіксовано можливий випадок побиття чоловіка працівниками ТЦК та СП. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про це у своєму офіційному зверненні.

Для перевірки інформації, яка з'явилася у ЗМІ, представниця омбудсмана у Харківській області Оксана Червякова направила запит до Харківського ОТЦК та СП. Мета запиту - з'ясувати фактичні обставини інциденту для подальшої оцінки ситуації.

Омбудсман наголосив на необхідності швидкого та неупередженого розслідування таких випадків. "У країні, яка бореться за свою незалежність, усе має бути відповідно до законодавства, а якщо є порушення прав людини - необхідна належна реакція та відповідальність", - зазначив омбудсман.

Раніше повідомляли про зростання неправомірних дій представників ТЦК та СП на Закарпатті

Варто зауважити, що це не перший подібний випадок. Раніше Лубінець повідомляв про зростання кількості звернень щодо неправомірних дій представників ТЦК та СП на Закарпатті. Зокрема, була інформація про незаконне затримання та побиття чоловіка, що призвело до його смерті. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Заклик омбудсмана до громадян

Омбудсман закликав громадян звертатися зі скаргами на порушення їхніх прав за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008; на електронну пошту: [email protected]; на гарячу лінію: 0 800 501 720; або за телефоном: 044 299 74 08.

Читайте також