Лукашенко оголосив підготовку до війни: розвідка повідомила, яка ситуація на кордоні

Україна слідкує за розвитком ситуації в Білорусі та готується до відповіді на можливі сценарії. Можливе зміцнення кордону також включене в плани. Наразі ситуація на кордоні є стабільною. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони, Андрій Юсов, згідно із повідомленням УНН.

Ситуація на кордоні залишається стабільною. Україна уважно слідкує за розвитком ситуації, готується до реагування на можливі сценарії та зміцнює кордон

На запитання, чи спостерігає розвідка якісь підготовки, збирання сил або формування угруповань на території Білорусі, Юсов відповів:

Наразі на території Білорусі не спостерігаються ознаки нарощування ударних угруповань російських військ

Самопроголошений президент Білорусі, Олександр Лукашенко, заявив про початок підготовки військових підрозділів у країні, а також про постачання озброєння та техніки. Він зазначив, що проводиться необхідна підготовка відповідних підрозділів, а до військ доставляються різні види озброєння та техніки.

Раніше було повідомлено, що Білорусь готує нову військову доктрину та планує відмовитися від заборони на розміщення ядерної зброї на своїй території. Зауважується, що нова військова доктрина буде спрямована на тиск на західні країни у вигадах Росії.