Майно авіакомпанії МАУ продають на аукціонах - ЗМІ

Майно Міжнародних авіаліній України (МАУ) продають на аукціонах державного підприємства СЕТАМ. Вже були продані торгові марки МАУ та їхньої дочірньої компанії МАУтехнік. Ця компанія займалася ремонтом літаків. Продаються запчастини для літаків та інструменти для технічного обслуговування. На аукціоні можна придбати крісла для літаків, установки для миття повітряних суден, авіазапчастини та водила для транспортування повітряних суден.

За даними медіа, на аукціонах було продано 99% часток у МАУтехнік та 62,43% часток у хендлінговій компанії Інтеравіа, яка займалася реєстрацією пасажирів та обслуговуванням літаків в аеропортах України, а також приміщення авіакаси в центрі Києва.

Всі торгові марки МАУ, які були виставлені на аукціон, викупила компанія "Океалос Компані". Ця компанія також придбала 62,43% частку у хендлінговій компанії Інтеравіа за 38,9 млн грн.

Авіакаса в центрі Києва була продана Костянтину Герасименкові за 6,7 млн грн, а 99% частка у МАУтехнік була викуплена Олегом Ткачуком за 195 грн.

МАУ була найбільшою авіакомпанією в Україні до початку російського вторгнення. Однак у жовтні 2022 року її діяльність була припинена через внутрішні конфлікти.

У листопаді 2010 року було приватизовано державний пакет акцій МАУ, який становив 61,58%. Акціонерами компанії, крім Фонду держмайна, були: Austrian Airlines (22,52%), ЄБРР (9,93%) і українська Capital Investment Project (5,97%, викуплена від AerCap Ireland Limited).

У III кварталі 2012 року Capital Investment Project вже володіла 74,1627% звичайних акцій. Також до структури власників додалася нова кіпрська компанія "Онтобет промоушнз лімітед". Вона володіє 15,9108% звичайних акцій та 9,9265% привілейованих акцій.