Майже 500 млн доларів: у проєкті бюджету США виділили кошти для України

США виділять Україні $482 млн на протидію агресії Росії

У бюджетному запиті президента США на 2025 рік передбачено виділення $1,5 млрд на протидію агресії Кремля, з яких $482 млн підуть на допомогу Україні.

Ці кошти, разом з додатковим запитом щодо національної безпеки, допоможуть відновити економіку України та зміцнити її стійкість та здатність захищатися від вторгнення Росії.

Крім того, допомога від США сприятиме прогресу в реформах, необхідних для вступу України в ЄС.

"Запит на 2025 фінансовий рік не включає ресурси для певних вимог, які були частиною додаткового запиту щодо національної безпеки від жовтня 2023 року для вирішення критичних і нагальних потреб, які не можуть чекати до 2025 фінансового року, і які належним чином фінансуються через додатковий запит"

За проєктом бюджету США, $482 млн для України будуть розподілені наступним чином:

  • $250 млн - на допомогу в економіці та розвитку для підтримки реформ, громадянського суспільства, верховенства права та чесності виборів;
  • $95 млн - на допомогу сектору безпеки для перемоги війни проти російської агресії;
  • $71 млн - на програми з охорони здоров'я;
  • $66 млн - на інші види допомоги у сфері безпеки, включаючи підтримку цивільної безпеки, верховенства права, розмінування та нерозповсюдження зброї масового знищення.
"Ставки в цій боротьбі виходять далеко за межі України. Якщо ми не зупинимо апетит Путіна до влади та контролю в Україні, він не обмежуватиметься лише Україною, і витрати для Америки та наших союзників і партнерів зростуть" - наголосили в Держдепі зі слов американського президента Джо Байдена.

Джерело: OBOZ.UA