Масований обстріл Харкова, деокупація Вовчанського агрегатного заводу. Головне за 24 вересня

Обстріл Харкова, повернення Вовчанського агрегатного заводу
Обстріл Харкова, повернення Вовчанського агрегатного заводу

Масований обстріл Харкова, розвідка звільнили Вовчанський агрегатний завод, Швейцарія визнала Голодомор геноцидом українського народу. Головні події 24 вересня:

Масований обстріл Харкова

Російські загарбники обстріляли керованими авіабомбами чотири адміністративні райони Харкова. Під час обстрілу загинули троє людей, а ще 34 отримали поранення. Окремо варто відзначити, що будинок, на який приземлився удар, вже обстрілювали на початку війни.

Олег Синєгубов, очільник Харківської ОВА, повідомив, що серед постраждалих є і тяжкі випадки. Серед поранених є люди від 17 до 87 років.

Крім того, російські сили атакували хлібопекарське підприємство в Харкові.

ЄС змінює правила перетину кордону

З 10 листопада 2024 року на території Європейського Союзу почне діяти нова IT-система EES (Entry-Exit System). Українці теж повинні будуть врахувати ці зміни. Нова система автоматично реєструватиме в’їзд та виїзд іноземців, які перетинають кордон Шенгенської зони. Це спростить перетин кордону, забезпечить безпеку за допомогою біометричних даних та запобіжить використанню фальшивих документів. Реєстрацію буде можна проводити через термінали самообслуговування.

Підрозділи ГУР звільнили Вовчанський агрегатний завод

Спеціальні групи ГУР звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та повністю усунули окупантів з усіх будівель підприємства. Командир спецпідрозділу розвідки Тимур доповів про успіх операції начальнику Головного управління розвідки Кирилу Буданову. Всього в операції брали участь групи з назвами "Стугна", "Парагон", "Юнгер", БДК та "Терор". ЗСУ отримали контроль над територією після очищення 30 будівель.

Швейцарія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Уряд Швейцарії визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Національна Рада Швейцарії заявила, що ці дії, спрямовані на масове голодування з метою знищення національних, етнічних, расових або релігійних груп, є актом геноциду.

Перед судом постануть екс-керівники СБУ та високопосадовці ФСБ у справі Майдану

Обвинувальний акт стосовно колишніх керівників СБУ, їх підлеглих та директора і 20 співробітників ФСБ РФ скеровано до суду. Їх звинувачують у скоєнні злочинів під час Революції Гідності. Серед обвинувачених є колишній керівник служби безпеки президента РФ та ще п’ятеро генералів високого рангу, які займали керівні посади в російських спецслужбах.

Слідство встановило, що в 2013 році співробітники ФСБ РФ завдали дискредитації українському народу шляхом створення провокаційних відеозаписів та їх поширення в інтернеті. Ці дії були спільним рішенням колишніх керівників двох спецслужб.

Читайте також

В Одесі пролунали вибухи: що відомо
сьогодні, 00:02 23 переглянули
В Одесі пролунали вибухи: що відомо