Масштабний наступ РФ. Розвідка Естонії спрогнозувала терміни

Російські війська готуються до активізації бойових операцій

За даними естонської розвідки, російські війська розпочали реорганізацію сил по всій лінії фронту і готуються до можливої активізації бойових операцій найближчими тижнями. Командувач розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг повідомив, що окупанти можуть готуватися до більш масштабного наступу на початку літа.

Ківісельг зазначив, що Росія почала використовувати більші бронетанкові з'єднання, але поки без особливого успіху. Однак вона розпочала реорганізацію сил на всьому фронті, що може призвести до активізації бойових операцій найближчими тижнями.

Хоча у найближчі кілька тижнів не передбачається великої наступальної активності з боку РФ, не виключено, що з настанням літа вона спробує чинити більший тиск на українське суспільство і військових.

Росія продовжує масовані бомбардування як на фронті, так і в глибині української території. Ківісельг наголосив, що для очікуваного нового наступу РФ буде потрібна мобілізація, до якої Російська Федерація підготувалася.

Нагадаємо, російські війська продовжують штурмувати український плацдарм на лівому березі Херсонської області, але змінили свою тактику. З початку березня РФ збільшила бомбардування як на фронті, так і в глибині української території.

Широкомасштабна збройна агресія проти України

Триває 772-га доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 65 бойових зіткнень. Ворог завдав чотири ракетних та 80 авіаційних ударів, а також здійснив 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.