"Ми підготувалися" – президент дав прогноз про нові блекаути

Президент Володимир Зеленський прокоментував, чи буде цієї зими відключення електрики, як це було минулого року.

Буде зроблено усе можливе, щоб цього не допустити, сказав президент на зустрічі з українськими журналістами, повідомляє Gazeta.ua.

"Питання дуже складне. Ми пройшли блекаут. Чи можу я сказати, чи не буде взимку блекаута? Як я це скажу? Але ми робимо усе, щоб цього не було", сказав Зеленський.

Україна буде потужнішою, ніж минулої зими, заявив президент.

"Ми ще серйозніше до цього ставимось, бо ми пережили блекаут. Але ми це пройшли, нам допомагали і партнери, і навіть природа", сказав глава держави.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зеленський сказав про домовленості із партнерами, які допоможуть Україні у випадку, якщо російські терористи знову знищуватимуть енергосистему.

"Ми дуже багато всього зробили, зокрема і винахідливого. З багатьма державами побудована логістика. Я їздив до Саудівської Аравії і там були партнери з арабського світу, які у разі дефіциту нададуть нам допомогу. У мене є домовленості. Я не знаю, якою буде зима, може до зими ми уже переможемо", заявив президент.

Торік Європейський банк реконструкції та розвитку повідомив, що спільно з Канадою і Великою Британією виділять кошти на підтримку Нафтогазу та Укренерго.

У грудні Сполучені Штати Америки надіслали Україні перший транш енергетичної допомоги.

США і союзники робитимуть все, щоб захистити енергетичну інфраструктуру України, заявили у Вашингтоні.