Microsoft та Amazon призупинять доступ до своїх хмарних сервісів у РФ

Microsoft та Amazon призупиняють доступ до хмарних продуктів у Росії

Американська корпорація Microsoft та компанія Amazon з 20 березня призупиняють доступ до своїх хмарних продуктів на території Росії, повідомляє російська компанія Softline.

Softline отримала таку інформацію від Microsoft та Amazon.

«Для російських компаній це означає, що скористатися цими продуктами або отримати доступ до даних, що містяться в них, з 20 березня 2024 року буде неможливо», - зазначили в компанії Softline.

Це накладає функціональні обмеження на роботу хмарних продуктів і сервісів Microsoft, Amazon та Google. Рішення Microsoft та Amazon пов'язане з 12-м пакетом санкцій ЄС проти Росії, які вступили в силу 19 грудня 2023 року. Наприклад, обмежено постачання програмного забезпечення для бізнес-аналітики та інших продуктів в Росію.

Нові санкції ЄС проти Росії

18 грудня Європейський Союз ввів у дію новий, 12-ий пакет санкцій проти Росії. В санкційний список включено 29 організацій, які підтримують військово-промисловий комплекс Росії у війні проти України. Деякі з цих організацій належать до третіх країн або залучені до обходу торгових обмежень. Також до санкційної дії потрапили російські організації, які розробляють, виробляють та постачають компоненти для військово-промислового комплексу Росії.

Пакет санкцій передбачає заборону на транзит товарів і технологій подвійного призначення, що експортуються з ЄС до третіх країн через Росію. Також вводиться заборона на прямий чи непрямий імпорт або перевезення алмазів з Росії, а також на ювелірні вироби з російськими діамантами.