Мільйонні штрафи від ТЦК та сотні тисяч у розшуку: Міноборони показало вражаючу статистику

ТЦК наклав штрафи, Міноборони показало статистику
ТЦК наклав штрафи, Міноборони показало статистику

За інформацією Міністерства оборони України, центри комплектування (ТЦК) активно займаються виявленням і притягненням до відповідальності порушників військового обліку з початку повномасштабного вторгнення. Це призвело до збільшення кількості оголошених у розшук громадян.

Про це повідомляє NV.

За період 2022-2024 років ТЦК склали понад 180 тисяч адміністративних протоколів на осіб, які порушили правила військового обліку або втратили військово-облікові документи. Сума штрафів у цих справах перевищила 199 мільйонів гривень.

Одночасно з цим, ТЦК подали понад 400 тисяч повідомлень про розшук громадян, які ухиляються від військової служби. Цікаво, що кількість таких повідомлень зросла утричі проти 2022 року у 2023-2024 роках.

За даними юриста Романа Ліхачова, які були отримані від Міноборони, найбільша активність ТЦК спостерігається у західних областях України. Лідерами за кількістю складених протоколів та повідомлень про розшук є Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська та Тернопільська області.

Ліхачов відзначив проблему неукомплектованості судів, що може ускладнити швидке розгляд усіх справ. За його оцінками, для ефективної обробки такої кількості порушень буде потрібне значне збільшення штату як ТЦК, так і судових органів. Зараз же, заявив юрист, це може зайняти десятки років.

Раніше ми повідомляли про кількість штрафів, які отримали українці від ТЦК з початку року.

Читайте також