Міністр імміграції Данії назвав строки повернення біженців до України

Українські біженці в Данії мають повернутися в Україну після війни

Міністр імміграції Данії Кааре Дюбвад Бек заявив, що українські біженці, які зараз проживають у Данії, мають повернутися на батьківщину після закінчення війни. Він вважає, що завдяки фінансовій допомозі Києву, репатріація українців буде здійснюватися без проблем. Міністр також зазначив, що він сподівається, що українці зацікавлені у відновленні своєї країни. Видання Politiken цитує міністра імміграції, наголошуючи на тому, що Данія розглядає проживання українських біженців як тимчасове, навіть якщо вони культурно ближчі до данців, ніж люди з Близького Сходу.

Зареєстровано понад 30 тисяч українських біженців

Станом на 1 грудня в Данії зареєстровано понад 30 тисяч українських біженців. Закон, що гарантує переселенцям дозвіл на проживання та доступ до ринку праці, діятиме до березня 2025 року. За даними соціологічного опитування, 49,5% українців не планують залишати Данію після війни.

Данія продовжує дозвіл на проживання

Данія розширює дозвіл на проживання українських біженців до 17 березня 2025 року. Міністерство імміграції та інтеграції планує перевірити стан справ українців, які отримали дозвіл, до березня 2024 року. Якщо умови тимчасового захисту продовжуватимуть бути виконаними, дозвіл буде автоматично продовжено. Українцям не доведеться знову надавати біометричні дані.