Міноборони повідомило, як працюватиме е-кабінет військовозобов'язаного

Створення електронного кабінету для військовозобов'язаних

Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що буде створено електронний кабінет для кожного військовозобов'язаного. Проте, користуватися цією функцією буде на вибір кожного громадянина. Про це вона повідомила в ефірі телемарафону.

Переваги електронного кабінету

Електронний кабінет дозволить військовозобов'язаним надати свої дані в будь-якій зручній локації або переглянути свої дані в реєстрі. Це дозволить уникнути походу до офісу комплектування та соціальної підтримки особисто.

Порядок використання електронного кабінету

У електронному реєстрі присутні тільки дані громадян, які прописані в законі. Це допомагає уникнути помилок у військовому обліку. Кожен військовозобов'язаний може самостійно внести дані, які вважає за потрібні.

Закон про створення електронного реєстру

Президент Володимир Зеленський підписав закон про створення електронного реєстру військовозобов'язаних. Цей закон передбачає внесення змін до законів про реєстр призовників, військовозобов'язаних та статус ветеранів війни для забезпечення їх соціального захисту. Особливо в законі про е-кабінет військовозобов'язаного немає положень про вручення повісток.

Закон про е-кабінет військовозобов'язаного допоможе спростити бюрократичні процедури та покращити взаємодію між державою та військовозобов'язаними.