Міноборони повідомило, чи надходитимуть повістки в е-кабінеті військовозобов'язаного

У законі про е-кабінет військовозобов'язаного, який сьогодні, 2 квітня, підписав президент України Володимир Зеленський, немає норм про вручення повісток.

У законі про е-кабінет військовозобов'язаного, який було прийнято та підписано президентом України Володимиром Зеленським, не передбачено положень щодо електронного вручення повісток. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час телемарафону.

«За законом, який було прийнято та підписано, жодного положення щодо електронного вручення повісток зараз немає», - зазначила Черногоренко.

За словами посадовиці, е-кабінет військовозобов'язаного є лише для оновлення даних.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про створення електронного реєстру військовозобов'язаних.

Президент Володимир Зеленський затвердив законопроєкт, який передбачає створення електронного реєстру військовозобов'язаних. Ця інформація міститься на сайті Верховної Ради в описі проекту закону №10062.

Відповідний законопроєкт був ухвалений парламентом у січні 2024 року. Він передбачає внесення змін до законів про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів, а також про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту.

Зміни в законодавство щодо військової служби

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який зменшує мобілізаційний вік з 27 до 25 років. Він також підписав закон щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Зокрема, цим законом скасовується статус обмежено придатних для військової служби, що пов'язано з обов'язковим повторним медичним оглядом для таких осіб протягом дев'яти місяців.

Раніше Верховна Рада також підтримала новий законопроєкт щодо мобілізації, який включає скасування строкової служби і введення базового військового навчання, а також демобілізацію військовослужбовців після 36 місяців служби.