Міноборони впроваджує застосунок для військових «Армія+»: яким буде функціонал

Міністерство оборони розробляє мобільний додаток для українських військових під назвою "Армія +". Цей додаток об'єднає безліч послуг, від використання посвідчення військовослужбовця до отримання документів і замовлення боєприпасів. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв'ю Армія Inform.

Після запуску кабінету військовозобов'язаного, ми зможемо автоматизувати послугу УБД. Тепер це буде займати всього кілька днів, а не місяці. Це питання гідності і показує, що держава може надавати якісні сервіси своїм громадянам.

Заступниця міністра зазначила, що "Армія +" є стартовим продуктом у створенні зручної та простої екосистеми для військових. Команда фахівців щодня працює над тим, як швидше створити додаток для військових, щоб він став ключем до цифрової зброї та інших програм і систем.

Застосунок "Армія +" планується стати центральним продуктом цифровізації, оскільки в ньому будуть об'єднані всі необхідні сервіси для військових. Навіть евакуація буде доступна через додаток: військовий просто подає сигнал, і його забирають на стабілізаційний пункт для надання медичної допомоги. Вся система розробляється руками військових для військових.

Застосунок "Армія +" спочатку буде доступний для Збройних Сил, а потім для інших військових. Запуск додатку планується на літо.

Президент Володимир Зеленський вже підписав закон про створення електронного реєстру військовозобов'язаних, який передбачає внесення змін до законів про реєстр призовників та статус ветеранів війни. Електронний кабінет дасть можливість військовозобов'язаним надати свої дані або переглянути їх в будь-якій зручній локації, не звертаючись до офісів.

Міністерство оборони також планує впровадити проект смарт-мобілізації в Україні.

Читайте також:

  • Уряд запровадив "Єдину ветеранську лінію"
  • Державна служба зайнятості створює власний додаток з вакансіями
  • Відбувся запуск першого в Україні мобільного додатку про соціальні послуги