Міноборони: ЗСУ використовують 110 зразків техніки з понад 20 країн світу

Техніка ЗСУ з різних країн світу
Техніка ЗСУ з різних країн світу

Станом на березень 2022 року в Збройних силах України введено в експлуатацію понад 110 автомобілів українського та іноземного виробництва. З них 60 було прийнято на озброєння з початку 2024 року. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Транспортний парк включає різні типи транспортних засобів, такі як броньовані автомобілі, позашляховики, вантажівки, мотоцикли та спеціальна автотехніка.

Серед автомобілів українських військових є техніка виробництва більш ніж 20 країн, зокрема США, Німеччина, Швеція, Великобританія, Італія та інші.

Деякі з них, такі як популярні моделі позашляховиків японських та європейських виробників, а також найбільший у світі американський тягач-транспортер для перевезення важкої бронетехніки, були офіційно прийняті на озброєння.

Крім броньованих і важких транспортних засобів, українські військові отримали квадроцикли, гексацикли та баггі.

Більше третини з усієї техніки є української розробки та виробництва, включаючи спецавтомобілі, броньовані автомобілі, звичайні вантажівки, всюдиходи та електромотоцикли.

Міністерство оборони України разом з Міністерством питань стратегічних галузей промисловості та Генеральним штабом провели випробування роботизованої техніки для евакуації з поля бою.

Зазначено, що до 13 червня будуть проведені командно-штабні навчання у Києві та області з переміщенням особового складу та важкої техніки.

Читайте також