Міносвіти відреагувало на ідею заборонити російську мову у школах на перервах

Міносвіти відреагувало на заборону російської мови у школах
Міносвіти відреагувало на заборону російської мови у школах

Міністерство освіти і науки України підтримало рішення заборонити використання російської мови під час навчання у школах.

Про це заявив міністр освіти Оксен Лісовий під час запитань до уряду.

Міністр зазначив, що деякі зміни були внесені до документу, але це не вплинуло на загальне рішення. Він підкреслив, що потрібно забезпечити рівноправний розвиток мов національних спільнот Європейського Союзу, але це не стосується російської мови.

"Щодо законопроекту ініціативи пані Наталії Піпи, Міністерство освіти підтримало законопроект з певними зауваженнями. Це, безумовно, не стосується мови країни-агресора. Ми розуміємо, що мова може бути використана як зброя і передумова для агресії", - сказав він.

Міністр також зазначив, що Міністерство освіти піклується про мови корінних народів, мови національних спільнот та зокрема про розвиток української мови.

Законопроект про україномовне середовище у школах

У Верховній Раді України пропонується ухвалити законопроект під номером 12086, який передбачає заборону розмовляти російською мовою вчителям та учням під час навчання та у приватному спілкуванні на території навчального закладу. Ініціатором законопроекту є народний депутат, секретар Комітету з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа.

Читайте також