Головна

Мобілізація по-новому: з якими хворобами точно не візьмуть на військову службу

Медичні обмеження в армію: хвороби, які не підходять

Українцям показали повний перелік хвороб, з якими не беруть на військову службу. Про це йдеться в наказі Міністерства оборони України про затвердження змін до Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України. Зміни до правил мобілізації набувають чинності цього тижня. ВЛК встановлюватимуть придатність чи непридатність до служби за оновленим переліком хвороб.

Непридатність до служби по оновленому переліку хвороб передбачає наявність інфекційних та паразитарних захворювань, хронічних хвороб, хвороб нервової системи, ендокринної системи, порушень харчування та обміну речовин, розладів психіки та поведінки, хвороб ока та придаткового апарату, хвороб кровообігу, хвороб дихання, хвороб травлення, хвороб кістково-м'язової системи та сполучної тканини, хвороб сечостатевої системи, вроджених аномалій, деформацій та хромосомних порушень, травм та отруєнь.

Зазначимо, що тепер також особи, які мають хронічний фіброз печінки, визнаються непридатними до військової служби. Також до непридатних до служби включено хворих із діагнозом ангіотрофоневроз кінцівок ІІІ-ІV стадії.

Читайте також: