МОЗ підтримує легалізацію медичного канабісу

У Міністерстві охорони здоров'я підтримали легалізацію препаратів на основі медичного канабісу.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив санітарний лікар України Ігор Кузін.

"Ми підтримуємо таку законодавчу ініціативу. Багато країн вже ухвалили відповідні зміни до законодавства", - сказав Ігор Кузін.

Це означає, що дозволять використовувати препарати медичних конопель саме при лікуванні пацієнтів. Мова йде виключно про медичне застосування, зазначив санлікар.

Цими препаратами лікуватимуть людей, які мають хронічний біль, неврологічні та психічні розлади.

Медичний канабіс почнуть використовувати за наявності доказової бази, що він справді ефективний. Відповідні препарати продаватимуть за рецептами.

За півроку мають розробити клінічні протоколи дозування таких ліків. Потім препарати пройдуть реєстрацію в Україні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Міністерство охорони здоров'я надало позитивну оцінку цьому законопроекту. Тому очікуємо, що його найближчим часом внесуть в зал Верховної Ради і приймуть", - додав Кузін.

На розгляді у Верховній Раді перебуває урядовий законопроект №7457 "Про легалізацію медичного канабісу". Його вже підтримав профільний комітет парламенту.

Реалізація цього законопроекту може відбутися за півроку-рік після того, як його ухвалять.

Цьогоріч тема легалізації таких ліків почала цікавити не лише пацієнтів із тяжкими захворюваннями, яких в Україні кілька мільйонів. Тепер це стосується як військових, так і цивільних. Ці люди страждають від фантомних болів та посттравматичного стресового розладу через війну.

В Україні потрібно нарешті легалізувати медичний канабіс. Про це заявив президент Володимир Зеленський у Верховній Раді.

"Ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу.