Мріяв стати моряком та побачити світ, але з лайнера повернувся на фронт. Згадаймо Кирила Бабенцова

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Кирила Бабенцова.

Кирило Бабенцов займався у добровольчих батальйонах на Донбасі з 2014 року. Однак загинув 6 березня 2022 року, під час бою за Ірпінь. Він був командиром бойової групи добровольчого підрозділу "Карпатська Січ" та мав 31 рік на момент смерті... 

Кирило народився в Одеській області, жив у Києві та Ужгороді. Він навчався в Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій в Києві, де вивчав інженерію телекомунікаційних систем. Він також отримав військове звання молодшого лейтенанта запасу завдяки навчанню на військовій кафедрі Військового інституту телекомунікації та інформатизації.

Кирило був активним студентом, який цікавився різними сферами життя. Він вивчав інформаційну безпеку, програмування та кібербезпеку. Пізніше він отримав ступінь магістра з кібербезпеки. Крім того, він цікавився історією Русі, України та націоналізмом.

  • У 2014 році Кирило пішов на війну після початку російської агресії на Україну. Він був у складі добровольчих батальйонів, таких як ОУН, "Карпатська Січ", "Госпітальєри", "Гарпун" та "Миротворці".
  • У 2015 році він отримав два поранення під час боїв між Пісками і Донецьком.
  • Протягом усього часу він залишався активним учасником націоналістичних організацій, проводив вишколи та займався політичною діяльністю.

«Мабуть, немає людини, яка більше вірила у відродження національної України. Усе життя Кобра присвятив боротьбі за свої непохитні ідеї – за них його і поклав. Романтик, ідеаліст, християнин, хоробрий воїн. Він мотивував, власним прикладом змушував попри будь-які поразки вставати і боротись далі. Він вірив у нас. В розвитку «Карпатської Січі» Кобра відіграв величезну роль. Він був справжнім другом і бойовим побратимом. Нам Тебе не вистачатиме... Але Твій дух назавжди із нами в строю. Ця війна повинна бути виграна», – написав після загибелі Кирила лідер «Карпатської Січі» Тарас Деяк.

До початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кирило працював на лайнері, мріючи заробити кошти на власне житло. Проте, він вирішив приєднатися до війни та захищати столицю України.

«Главком» приєднується до хвилини мовчання, під час якої вшановуються всі українці, що загинули у боротьбі за свободу. Ми запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови, вшановуючи пам'ять усіх громадян, які віддали своє життя за Батьківщину: військових, цивільних та дітей, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападів на українські міста та села. 

Відео: Кирило Бабенцов перетинає річку Ірпінь