На "Батьківщину-мати" у Києві можна піднятися: скільки це коштує

Увідкриваючи для відвідувачів Меморіальний комплекс Музею Другої світової війни, 20 жовтня стали доступні підйоми на щит монумента "Батьківщина-мати".

За ціною 100 грн з людини можна піднятися на висоту 36,6 м, стоячи на щиті нижче. Щоб дістатися до висоти 91,1 м, потрібно заплатити 500 грн з людини. Варто пам'ятати, що занадто погані погодні умови, такі як туман чи дощ, можуть ускладнити підйом.

Графік роботи комплексу передбачає можливість піднятися на монумент з 10:00 до 18:00 у будні та з 10:00 до 19:00 у вихідні. Оплатити підйом можна в касах музею, приймаються як готівкові, так і безготівкові розрахунки.

6 серпня замість демонтованого герба СРСР на монументі "Батьківщина-мати" у Києві було встановлено український герб - Тризуб.

Тризуб привезли до монумента увечері 5 серпня, а монтаж провели вранці наступного дня. Робота з демонтажу радянського герба та встановлення нового проводилися в рамках проєкту "Тризуб Батьківщини", над яким працювали з 2022 року.

"Батьківщина-мати" - найвища монументальна скульптура в Європі. Вона була побудована у 1981 році і знаходиться на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.