На Буковині поліція доставлятиме затриманих на кордоні ухилянтів до ТЦК

Затримані ухилянти доставляються до ТЦК
Затримані ухилянти доставляються до ТЦК

Чоловіків, затриманих на кордоні, доставятимуть до ТЦК

У Чернівецькій області чоловіків, затриманих на кордоні за спроби незаконного перетину, негайно доставляють до Територіального центру комплектування (ТЦК). Співробітники прикордонної служби зобов'язані викликати поліцію, яка проведе адміністративне затримання і доставить військовозобов'язаного до ТЦК. Про це заявив помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв.

Як зазначив Заруднєв, чоловіків можуть доставляти до ТЦК лише за наявності розшуку з боку Національної поліції.

«Раніше на усіх порушників, які намагались незаконно перетнути кордон, працівники складали протокол про адмінпорушення і відправляли в суд, який вирішував, яке покарання обрати. Зараз чітко прописано, якщо «по лінії ТЦК» людина перебуває у розшуку, прикордонники передають її поліції, а поліція доставляє прямо в ТЦК», – заявив він.

Заруднєв наголосив, що комунікація прикордонників з працівниками ТЦК була і до введення нового закону про мобілізацію, але зараз значно покращилась.

ТЦК отримав інформацію про ухиляння від явки

Територіальні центри комплектації передали до Національної поліції України дані про 94,5 тис. осіб, які ухиляються від явки до військкоматів. З них 20 031 особу вже знайшла поліція і доставила до ТЦК.

Нагадаємо, інформація про мінування берегів Тиси, поширена в соціальних мережах, виявилась недостовірною.

Повістку про вручення надсилатимуть поштою

Після 60-денного періоду, відведеного для уточнення облікових даних, Територіальний центр комплектування надсилатиме повістку поштою з повідомленням про вручення на адресу місця проживання військовозобов'язаного чи резервіста.

Читайте також