На фронті загинув журналіст Дмитро Сінченко

Українського журналіста Дмитра Сінченка вбили в ході бойових дій. Його колишня дружина, Олена Сінченко, повідомила про це у своєму пості 8 березня.

Деталі щодо обставин смерті Дмитра не було уточнено. Олена додала, що інформацію щодо прощання з ним будуть надіслати пізніше.

“Я би не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму у минулому часі. У Дмитра була одна велика любов — Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього, як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя. Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною”, — написала Олена.

Олена зазначила, що Дмитро був філософськи налаштований та особливо ставився до життя і смерті. Вона просить, щоб люди вшанували його пам'ять в яскравому і світлому світлі.

“Не беріть і не давайте хабарів. Боріться за свої права. Живіть по совісті і по Конституції. Говоріть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунізуйте та дерусифікуйте себе і простір навколо себе. Повірте, він радітиме, де б не був”, — закликала Олена Сінченко.

За даними Інституту масової інформації, Дмитро Сінченко став 73-м журналістом, що загинув через російську агресію проти України.

Нагадаємо, 22 лютого 2024 року загинув Володимир Петренко, колишній редактор житомирського видання «Полісся. Today». Він потрапив під російський мінометний обстріл біля села Синьківка Куп'янського району Харківщини.