На Львівщині помер колишній зв’язковий УПА Василь Хомин

Зображення колишнього зв'язкового УПА Василя Хомина
Зображення колишнього зв'язкового УПА Василя Хомина

Помер Василь Хомин, колишній зв'язковий УПА

Сьогодні, 7 червня, у віці 90 років помер колишній зв'язковий УПА та член Бориславської станиці ОУН-УПА ім. Нечая Василь Хомин. Про це повідомила Бориславська міська рада.

Як учасник визвольних змагань, який своє життя присвятив боротьбі за свободу України, пан Василь дуже мріяв про перемогу України у цій війні. Саме це бажання він загадував у свій 90-річний ювілей, який відзначив цьогоріч у лютому

Василь Хомин народився у 1934 році в селі Залокоть. Він виріс у релігійній сім'ї, дідусь якого був дяком у церкві, а інший дідусь - провізором храму. У одній з книг про Борислав є яскраві спогади про те, як юний Василь приєднався до повстанців, спочатку носив їм їжу, а згодом приймав участь у засідках.

Парастас за Василем Хоминим відбудеться сьогодні, 7 червня, о 18:00 за адресою: вул. Тустановицька, 138-к. Похорон відбудеться завтра, 8 червня.

Нагадаємо, що 10 травня 2023 року на 95-му році життя померла Катерина Щерба, відома як псевдо Олеся. Вона була зв'язковою командирів УПА - Романа Шухевича, Омеляна Польового та Дмитра Карпенка протягом 1943-1945 років. У будинку свого батька, Василя Бережанського, вона допомагала лікувати хворих та поранених повстанців.

Читайте також