На нього вже нападали раніше: що відомо про вбитого у фунікулері підлітка

У самому центрі столиці, у павільйоні верхньої станції Київського фунікулера у неділю, 7 квітня, сталася трагедія. Як розповіли джерела в поліції, у фунікулері під час підйому у вагоні між п'яним майстром-сержантом Управління державної охорони та неповнолітнім Максимом Матерухіним виник словесний конфлікт на тему служби в армії.

Коли всі вийшли з вагона на верхній станції, п'яний чоловік накинувся на Максима, штовхнув його на сходи вниз, сам втратив рівновагу і впав на підлітка. В результаті Максим головою розбив вікно, уламки скла порізали йому шию та сонну артерію.

У стані афекту хлопець зумів піднятися і пройти кілька щаблів, після цього упав і помер до приїзду швидкої допомоги. П'яним нападником виявився співробітник Управління державної охорони Артем Косов 1994 р.н.

Як розповідали очевидці, після того як Максим весь у крові впав, Косов намагався допомогти йому.

Машиністка фунікулера зазначила, що чоловік, який штовхнув підлітка до скляного вікна, спочатку сам не зрозумів, що накоїв. А коли побачив кров, почав "дуже активно" його рятувати. При цьому сходи довкола були залиті кров'ю постраждалого. З прямої мови можна зробити ще один висновок: хлопець помер дуже швидко.

Що відомо про загиблого хлопця

Загиблий 16-річний Максим Матерухін навчався в десятому класі київської школи №36 - там, де вчилася раніше його мама Ірина. Також юнак захоплювався спортом. Раніше він займався у футбольній школі "Зміна Оболонь", потім перейшов у футбольний клуб "Чайка" у Петропавлівській Борщагівці під Києвом. Спортшкола "Зміна" на своєму офіційному акаунті у Facebook висловила співчуття родині вбитого футболіста.

"Під час прогулянки з друзями, по центру нашого міста, а саме на київському фунікулері, на Максима підступно напав дорослий чоловік. Наразі у ЗМІ пишуть багато різної інформації, але те що "здоровий дядько" напав на юнака посеред білого дня, це - жах. Болюча, сумна звістка, яку неможливо усвідомити ні розумом, ні серцем..", пише пресслужба школи.

Сім'я Матерухіних живе у Голосіївському районі. Як розповіла журналістам знайома родини, родина дуже дружня. В них двоє дітей - Максим і його молодший брат Данило, якому десять років. Хлопці були дуже близькі, а мати весь час присвячувала дітям.

"Коли народився Данило, Максим якраз пішов у перший клас. У школу його проводжали батьки і зовсім маленький братик. Як він зараз переживе втрату Максима, навіть не знаю. Щоразу, коли в Києві звучить сирена, Ірина з дітьми спускалася в укриття. Як могло статися таке горе? Коли стало відомо про трагедію, я не могла повірити, що це трапилося з Максимом", - говорить жінка.

На сторінці мами Максима у мережі наразі закритий доступ до фото. "Мій син...назавжди тепер ангел наш. Його просто вбили", - написала мама Максима у своєму останньому дописі у Facebook.

На підлітка вже нападали раніше

У 2021 році з Максимом трапилася неприємна історія. Тоді його мама написала пост у Facebook в одной із груп про те, що коли старший син гуляв неподалік від будинку, його вдарив п'яний 50-річний чоловік. Він зламав хлопчику ніс, довелося звертатися до травмпункту. І навіть показала фото, на якому Максим сидить із пов'язкою. Нині цей пост вже видалено.

Нагадаємо, ДБР розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства, Артему Косову готується підозра за ч. 1 ст. 115 КК України - умисне вбивство. Йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Також Косова відсторонено від виконання службових обов'язків. В Управлінні державної охорони заявили, що надають усю необхідну допомогу правоохоронним органам та сприятимуть у проведенні розслідування.