На Одещині затримано 15 чоловіків, які намагалися виїхати до Молдови

Затримані 15 чоловік у спробі виїхати до Молдови
Затримані 15 чоловік у спробі виїхати до Молдови

У Одеській області затримано 15 осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон з Молдовою, повідомляє Держприкордонслужба.

Ці особи заплатили від 4 до 10 тисяч доларів кожна 22-річному провіднику, який обіцяв вивести їх до Молдови.

"Кожен з цих чоловіків заплатив від 4 до 10 тисяч доларів за послуги 22-річного "перевізника", який їх зібрав у пошарпаному мікроавтобусі. Проте, він не виконав своє обіцянки їх вивезти до Молдови, оскільки по дорозі вони зустріли прикордонників", - йдеться у повідомленні.

На порушників були складені адмінпротоколи, а щодо водія розпочато кримінальне провадження, справу передано до суду.

Нагадаємо, на Закарпатті було ліквідовано канал переправлення порушників в Румунію. Держприкордонслужба повідомляє, що двох організаторів незаконної схеми перетину кордону та п'ятьох їх клієнтів було затримано правоохоронцями на Закарпатті.

Місцеві мешканці за 8 тисяч доларів пропонували цим чоловікам "комплекс послуг": спочатку проживання в їх будинках, а потім підбирали до кордону на автомобілі й надавали "вказівки" щодо напрямку до Румунії.

Як повідомлялося, щоденно щонайменше 200 осіб призовного віку намагаються залишити країну.

Також ухилянти, які намагаються незаконно перетнути кордон, утворюють групи з 40 і більше людей. Речник Держприкордонслужби зазначив, що спроби незаконного перетину кордону фіксуються як на пунктах пропуску, так і в "зеленій зоні" кордону, тобто поза офіційними пунктами пропуску.

До речі, у Одеській області була затримана рекордна група з 47 ухилянтів, які намагалися незаконно втекти за кордон.

Читайте також