На окуповану Луганщину приїжджають тисячі мігрантів з РФ та Середньої Азії

Тисячі мігрантів з РФ та Середньої Азії
Тисячі мігрантів з РФ та Середньої Азії

Кількість мігрантів з віддалених регіонів Росії та країн Середньої Азії зростає в окупованих районах Луганської області. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

«У так званій «ЛНР» зростає кількість мігрантів. Лише за останні два місяці їх зареєстрували понад сім тисяч. Це – представники віддалених регіонів Росії і громадяни країн Середньої Азії, які не змогли облаштувати життя у РФ. Більша частина приїздить із родинами», – йдеться у повідомленні.

За словами Лисогора, мігранти надіються отримати нерухомість, яку поступово відбирають у тих, хто евакуювався з окупованої Луганщини.

Крім того, окупаційна влада Луганщини отримала завдання від Кремля організувати підзвітні волонтерські організації у кожному місті та райцентрі. Рух добровольців має виконувати накази зверху.

Лисогор зазначив, що такі центри вже відкрито в Алчевську, Кадіївці, Довжанську. У решті населених пунктів «ЛНР» наказано швидко організувати рух «добробайтерів» до 1 серпня.

Раніше повідомлялося про зміни в законодавстві тимчасово окупованої частини Луганщини, згідно з яким житло, визнане «безгосподарним», передається силовикам та мігрантам з Центральної Азії.

Внесення змін до місцевого «закону» дозволить окупаційним адміністраціям виявляти та привласнювати житло, що є «безхазяйним майном».

Читайте також