На польському березі Західного Бугу затримали «туристів»-ухилянтів з України (фото)

Протиправна діяльність із незаконного переправлення через кордон

У Волинській області було викрите проведення протиправних дій щодо незаконного переправлення чоловіків через державний кордон. За допомогою гідрокостюмів та човнів, організатори вдягали людей і відправляли їх на незаконну подорож до Польщі. За перетин кордону заподіжували чоловікам від 3000 до 9000 доларів. Про це повідомили представники ДПСУ.

Правопорушників затримали оперативники Волинського прикордонного загону спільно з польськими колегами.

Незаконна подорож для громадян України

На Західному Бугу троє жителів Волині з Володимирського району організували незаконну подорож шістьом громадянам України. Однак правопорушників було затримано на польському березі річки та передано українській стороні.

Під час обшуків у фігурантів було вилучено гумовий човен, гідрокостюми, засоби зв'язку, гроші та інші предмети, що вказують на незаконну діяльність.

Нові обмеження від уряду

В уряді працюють над новими обмеженнями для тих, хто ухиляється від мобілізації та служби у війську. Уряд хоче забезпечити, щоб для отримання деяких адміністративних послуг люди мали військово-облікові документи. Зміни до постанов уряду щодо цього вже розробляються.

Міністр юстиції Денис Малюська вірить, що уряд знайде шляхи для стимулювання тих, хто не виконує свої обов'язки. Зараз різні міністерства працюють над змінами, які встановлять необхідність володіти військово-обліковим документом для отримання деяких адміністративних послуг.

Законопроєкт про мобілізацію

Верховна Рада схвалила законопроєкт про мобілізацію, в якому було виключено норму про демобілізацію. За рішенням голосування проголосували 283 народних депутати.

Заборона пересилання паспортів

За новою постановою Кабінету Міністрів, паспорт громадянина України та закордонний паспорт не можуть бути переслані для осіб віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном. Чоловіки, яким на законних підставах дозволено виїзд, не підпадають під ці обмеження.

Припинення надання послуг призовникам

Міністерство закордонних справ видало наказ про припинення надання послуг чоловікам призовного віку. Консульствам України не можуть видаляти паспорти призовникам. Таке рішення було прийнято з метою забезпечення дотримання закону щодо мобілізації.