"На рівні крейсера "Москва" - командувач ВМС ЗСУ розповів про історичний удар по окупантах в Криму

Успішні операції ЗСУ: удари по Чорноморському флоту російських окупантів у Криму

Збройні сили України проводять успішні операції з ураження Чорноморського флоту російських окупантів у Криму.

Зараз у нас є не тільки дрони, але й ракети Storm Shadow, які забезпечили дуже точні удари по штабу флоту. Про це сказав командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа в інтерв'ю "Українська правда".

"Перший раз в історії був знищений підводний човен. Це історична, до речі, подія, десь на рівні крейсера "Москва". Носій "Калібрів" був знищений прямо в доці. Потужний новий підводний човен з гарною назвою "Ростов-на-Дону". Або новітній ракетний катер "Аскольд", який так і не встигли ввести до складу флоту", - сказав Неїжпапа.

Це успіхи всіх Сил оборони, заявив командувач.

"І дрони СБУ, звісно, і Повітряні сили, і наші берегові ракетні війська, і ті засоби Головного управління розвідки, які в них є. І цей наш комплекс заходів змусив Російську Федерацію зменшити використання Севастополя як головної бази. І Феодосії останнім часом теж", - сказав військовий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Російський Чорноморський флот: посилення та проблеми з базою

Росія готувалася до війни, посилювала ЧФ максимально: новітніми фрегатами, підводними човнами, ракетними катерами з "Калібрами", розповів Неїжпапа.

"А Севастополь - це головна база, яка повністю задовольняє утримання флоту, ремонтну базу, це декілька ремонтних заводів, а ще ж аеродроми, і той же "Бельбек", і "Кача". У тому ж Новоросійську немає ні аеродромів, ні великих ремонтних заводів, ні таких місць зберігання озброєння", - сказав віцеадмірал.
"Це за великим рахунком одна з причин, чому вони в Криму опинилися в 2014 році. Тому що без Севастополя тримати Чорноморський флот в Чорному морі вони б не змогли", - сказав Неїжпапа.

У квітні 2022 року від удару українських ракет "Нептун" затонув російський крейсер "Москва".

У вересні минулого року ракетним ударом у Севастополі було знищено великий десантний корабель окупантів "Мінськ". Також було завдано удар по підводному човну "Ростов-на-Дону".

Сили оборони України завдали удару по штабу командування флоту окупантів у Севастополі.