На штурм – на мопеді: нацгвардійці взяли в полон окупанта-морпіха (відео)

Українські бійці взяли у полон російського оккупанта

Бійці 21-ї бригади Національної гвардії України затримали російського військового, який намагався напасти на українські позиції на мопеді. Цю інформацію повідомила нацгвардія.

«Під час роботи одного з підрозділів аеророзвідки в районі Урожайного оператори БПЛА помітили російського військового, який наближався до українських позицій на мопеді, а потім намагався непомітно підійти ближче та провести розвідку», - йдеться у повідомленні.

Окупант був ідентифікований як морський піхотинець Збройних Сил РФ, 43-річний військовослужбовець, який з вересня 2023 року брав участь у бойових діях на Донеччині. Він зізнався, що спочатку був водієм, але потім був переведений до штурмового підрозділу.

Ускладнення ситуації на Лиманському напрямку

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), Збройні сили України ускладнюють наступ російських військ на Лиманському напрямку. Російські військові досягли східної околиці Часового Яру після посиленої механізованої атаки.

Проте, речник Східного командування Збройних Сил України підтвердив, що інформація про вторгнення російських військ до Часового Яру не відповідає дійсності. Він попередив про небезпеку довіряти російським повідомленням і заявив, що бої на цьому напрямку тривають, але російських військ насправді там немає.

Також варто зазначити, що в раніше опублікованому звіті ISW стверджувалося, що російські війська рухалися в напрямку Часового Яру. Але речник ЗСУ наголосив, що ситуація дуже складна, і хоч бої продовжуються, російські війська ще не зайшли до цього населеного пункту.

Аналітики проєкту DeepState повідомили, що російські оккупанти потрапили до околиць Часового Яру в Донецькій області, і в найближчому майбутньому можуть розпочатися вуличні бої. Втім, їм не вдалося закріпитися у крайніх будинках, а українським військам важко стримувати натиск противника.