На Закарпатті вантажівка прорвалася через кордон до Угорщини

На Закарпатті вантажівка прорвалася через кордон до Угорщини

На Закарпатті вантажівка ГАЗ-66 прорвала державний кордон

На Закарпатті сталася подія, коли вантажівка ГАЗ-66 незаконно перетнула державний кордон. Автомобіль був знайдений на угорській території, а всі пасажири покинули його. Про інцидент повідомила мережа.

Інцидент стався на українсько-угорському кордоні

Подія трапилася 9 червня. Українські прикордонники помітили сліди автомобіля на контрольно-слідовій смузі, що свідчили про нелегальний перетин кордону поблизу 225-го прикордонного знаку на ділянці "Косино" і "Велика Бийгань".

Вантажівка прорвала кордон інкогніто

Відеокамери зафіксували момент, коли вантажівка ГАЗ-66 з чорними військовими номерами "4736 А1" рухалася з польової дороги через поле в напрямку кордону.

Перевірка та затримання

Перевірка встановила, що автомобіль не належить до військових частин і не має військового призначення. Пізніше вантажівку знайшли на угорській території, а пасажири від нього відійшли. Речник Держприкордонслужби підтвердив цю інформацію. Угорська сторона повідомила про затримання 32 громадян України, які можуть бути причетні до незаконного переміщення через кордон.

Порушники користуються допомогою злочинних груп

За словами речника, незаконні перетини кордону є спробою протиправних елементів. Офіцер зазначив, що порушники часто отримують допомогу від злочинних організацій, які обіцяють їм підтримку за великі суми грошей.

Угорська сторона ще не передала затриманих

Наразі угорська сторона ще не передала затриманих громадян України стороні України. Дослідження та перевірка відбуваються у зв'язку з нелегальним перетином кордону.

Раніше було повідомлено, що прикордонники підсилять охорону кордону в популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей цього літа.

Читайте також: