НАБУ викликало на допит ексдиректора Одеського припортового заводу

Національне антикорупційне бюро накликає колишнього в.о. директора АТ "Одеський припортовий завод" Миколу Парсєнтьєва на допит 4 грудня, повідомляє пресслужба НАБУ.

У повістці зазначено, що Микола Парсентьєв повинен з'явитися 4 грудня о 14:00 в Національному антикорупційному бюро України "для участі у проведенні слідчих та процесуальних дій, зокрема, допиту у якості підозрюваного та вручення процесуальних документів у провадженні № 12020000000000236 від 11.03.2020 року".

Розглядається кримінальне провадження стосовно створення злочинної організації та розкрадання коштів АТ "Одеський припортовий завод" та АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". У цьому провадженні затримано ексголову Фонду державного майна Дмитра Сенниченка. У березні 2023 року НАБУ і САП розкрили два епізоди діяльності злочинної організації. Перший епізод стосувався корупції на "Одеському припортовому заводі" (ОПЗ). За даними слідства, Сенниченко на початку 2020 року забезпечив призначення "лояльних" членів до наглядової ради ОПЗ. Пізніше вони погодили призначення представника злочинної організації на посаду директора заводу. 

Нагадаємо, рік тому в вересні стало відомо, що Одеський припортовий завод припиняє свою діяльність. Спроби його відновлення не були успішними.