Національний кешбек: Федоров сказав, коли українці почнуть отримувати виплати за покупки

Зображення: люди отримують виплати за покупки
Зображення: люди отримують виплати за покупки

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що українцям нарахували понад 2,9 мільйона гривень за програмою "Національний кешбек".

Ці дані були оприлюднені у Телеграм-каналі міністра, повідомила "Хвиля".

Федоров згадав, що за покупку товарів українських виробників можна отримати 10% від вартості покупок, що складає до 3000 гривень щомісяця. Також, на початку місяця розпочався публічний бета-тест "Нацкешбеку".

За словами міністра, сервіс працює стабільно. Вже близько 1,2 мільйона українців приєдналися до програми, з них 638 тисяч активували картки в Дія. Щодо виробників, програмою "Нацкешбек" скористалися 963 виробника та 171 тисяча товарів.

Національний кешбек

"Найголовніше - вже нараховано понад 2,9 мільйона гривень кешбеку українцям. Для користувачів цей сервіс є дуже простим: вони відкривають онлайн картку у банку, вибирають картку Нацкешбеку у Дія, і кешбек нараховується щомісяця. Проте, технічно це один з найскладніших сервісів через велику кількість обміну даними між різними електронними системами - банками, виробниками, роздрібними торговцями, інформаційними системами, податковим органом, додатком та порталом Дія", - зазначив Федоров.

Також, міністр зазначив, що для витрат коштів налаштували антифрод-систему, яка дозволяє здійснювати оплату лише окремих категорій товарів і послуг, таких як комунальні послуги, ліки та спортивні заходи.

Виплати кешбеку за покупки у вересні розпочнуться з 20 жовтня, додав Федоров.

Раніше зазначалося, що "Національний кешбек" можуть розширити до ще однієї категорії товарів.

Читайте також