Наєв пояснив, чи є загроза з Білорусі

Україна повністю контролює обстановку на кордоні з Білоруссю.

Російський наземний компонент у повному складі вивели з Білорусі. Він перебуває у складі резерву об'єднаного угруповання військ РФ, частини якого ведуть наступ на Куп'янському та Лиманському напрямку. Про це повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Різких змін не передбачається.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас цього вересня на території Білорусі запланована низка спільних навчань ОДКБ ("Ешелон", "Поиск", "Взаимодействие"). Їх можуть використати як легітимізацію нарощування військової присутності.

"Враховуючи, що Росія так і не досягла стратегічних цілей, надалі не виключається пошук нових приводів поновлення активних дій з північного напрямку. Отже, організація провокацій та проведення диверсій на українсько-білоруському кордоні не виключається", пояснив Наєв.

У Білорусі немає ознак формування ударних угруповань. Але є ризик застосування диверсійно-розвідувальних сил. Україна вживає заходів щодо підвищення наших контрдиверсійних та оборонних спроможностей.

Загроза наступу з території Білорусі в Україну залишається. Але, ймовірно, росіяни почнуть його не раніше осені 2023 року, повідомив американський Інститут вивчення війни.

Аналітики зазначили, що активність російських військ в Білорусі вказує на те, що наступ на початку 2023 року є малоймовірним, тоді як восени ця загроза має серйозніший вигляд.