"Найпопулярніший лот": у Криму окупанти виставили на аукціон квартиру Зеленських

Окупанти Криму повідомили, що після "націоналізації" вони виставили на аукціон трьохкімнатну квартиру дружини президента України Олени Зеленської, яка знаходиться в Ялті.

Це помешкання оцінюється в 24,6 мільйона рублів (приблизно $253 тис.). Російське пропагандистське агентство ТАСС донесло про це.

Заяву зробив так званий "голова державної ради Криму", Володимир Константинов, який повідомив, що ця квартира є однією з найбільш популярних на торгах.

Площа квартири, яка, за припущенням, належала родині Зеленських, становить 119,5 квадратних метра. Вона знаходиться в стані передчистового оздоблення та розташована на п'ятому поверсі. З балкона є вид на Чорне море і Лівадійський палац з прилеглим садом.

Торги на купівлю квартири заплановані на 30 жовтня, і учасники аукціону повинні подати заявки до 26 жовтня разом із 50% вартості в якості авансу.

За інформацією окупантів, у цій квартирі ніхто не проживав і не виконував жодних робіт, світлових точок і меблів немає, хоча є санвузол.

У 2019 році видання Reuters провело розслідування, в якому йшлося про те, що Олена Зеленська у 2013 році придбала кримську квартиру від колишнього народного депутата та олігарха Олександра Буряка за сумою, меншою ніж половина її ринкової вартості. Дружина президента України, за припущеннями, заплатила $163 893, що складає $1263 за квадратний метр, тоді як ціни на квартири в цьому ЖК варіювалися від $2500 до $3000 за квадратний метр.

Голова Служби зовнішньої розвідки України у 2020-2021 роках, генерал-лейтенант Валерій Кондратюк, повідомив, що російська влада та співробітники ФСБ РФ вивезли з тимчасово окупованого Криму свої сім'ї та майно, оскільки вони розуміють, що їх тут очікує безперспективне майбутнє.

За його словами, Україна використовуватиме змішану стратегію для повернення Криму, яка включає знищення військових об'єктів і ресурсів РФ на території півострова, а також рейдові операції, які вже демонструють, що повністю перекрити півострів неможливо.