Нардеп Беленюк здобув для України десяту нагороду Олімпіади в Парижі

Беленюк на Олімпіаді в Парижі
Беленюк на Олімпіаді в Парижі

Український борець греко-римського стилю і народний депутат Жан Беленюк сьогодні здобув бронзу на Олімпіаді. У ваговій категорії до 87 кг він переміг поляка Аркадіуша Кулинича.

На початку поляк заробив перше очко. Проте Беленюк зміг вирівняти рахунок і забив ще два бали. У результаті українець переміг з рахунком 3:1.

Цей поєдинок був останнім у кар'єрі Беленюка, який став срібним призером Олімпіади в Ріо у 2016 році і переможцем Олімпіади-2020 в Токіо.

В Парижі Беленюк впевнено переміг китайця Хайтао Цяна з рахунком 7:1 у першому раунді. У наступному раунді він зустрівся з казахом Нурсултаном Турсиновим. Беленюк пропустив один накат від казаха, але потім забив три очки і переміг з рахунком 7:3.

У напівфіналі українець поступився іранцю Алірезі Мохмадіпіані.

Літні Олімпійські ігри проходять у столиці Франції, Парижі, та інших містах по всій країні. На цих іграх відбувається дебют брейкдансу як олімпійського виду спорту. Це також останні Олімпійські ігри, проведені за президентства МОК Томаса Баха.

Ігри 2024 року є першими, де однакова кількість чоловіків і жінок беруть участь. Планується, що вони коштуватимуть 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття Літніх Олімпійських ігор відбулася за межами стадіону на річці Сена. На параді човнів показали культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Режисер Тома Жоллі став постановником церемонії Олімпіади-2024.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також